Το γιαούρτι είναι γάλα που έχει πήξει με την επίδραση ειδικής ζύμης ή την καλλιέργεια μικροοργανισμών. Ανήκει στα θρυλικά τρόφιμα του μεσογειακού χώρου. Είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τη δυναμωτική και θεραπευτική του δράση. Περιέχει ασβέστιο , σίδηρο και ιώδιο καθώς και βιταμίνη Α, D, B1, B2, νιασίνη, Β6, Β12 , φολικό οξύ και γαλακτοβάκιλους.
Στην αρχαία Ελλάδα οι γιατροί συνέστηναν γιαούρτι για πολλές παθήσεις, κυρίως για τη διάρροια και άλλες διαταραχές του πεπτικού συστήματος!
Στην αρχαία Ελλάδα οι γιατροί συνέστηναν γιαούρτι για πολλές παθήσεις, κυρίως για τη διάρροια και άλλες διαταραχές του πεπτικού συστήματος!
Μικρή συμβουλή!!!
Αν πρόκειται να υποστείτε θεραπευτική αγωγή με συνθετικά αντιβιοτικά, θα πρέπει καθημερινά να τρώτε λίγο γιαούρτι , για να αποφύγετε τις διαταραχές που προξενούν αυτά τα φάρμακα στην εντερική χλωρίδα.