Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΣΎΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Η Ελένη Φουσέκα  γεννήθηκε στην Χαλκίδα  το 1983. Μεγάλωσε στην Αμάρυνθο Ευβοίας  και το 2000 αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Αμαρύνθου. Στα τέλη του 2005 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ) επιστημονικός συνεργάτης της ομάδας του  Medidiatrofi . Το 2005 πραγματοποίησε  την πρακτική της  άσκηση στο Διαιτολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης. Κατά την πρακτική  της άσκηση, σε συνεργασία με την Καρδιολογικής και  Στεφανιαία μονάδα του νοσοκομείου, ολοκλήρωσε την ερευνητική πτυχιακή της  εργασία με θέμα «Διερεύνηση παραγόντων κινδύνου και διατροφική παρέμβαση σε ασθενείς με Στεφανιαία νόσο». Από το 2001 έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων που αφορούν τη διατροφή, τόσο σε φυσιολογικές όσο και σε παθολογικές καταστάσεις, την παχυσαρκία και την διατροφή των αθλητών. Από τις αρχές του 2006 έως τα μέσα του 2007 εργάστηκε στο Διαιτολογικό τμήμα των Gilli Diet, στο κατάστημα της Γλυφάδας. Από το καλοκαίρι του 2007 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στον προσωπικό της  χώρο στην Αμάρυνθο Ευβοίας και συμμετέχει τακτικά σε εκδηλώσεις που αφορούν την ενημέρωση του κοινού σε θέματα διατροφής. Αρθρογραφεί τακτικά σε τοπικές εφημερίδες και μέσα πανελλαδικής εμβέλειας.


ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής για : 
  • Έλεγχο βάρους
  • Παχυσαρκία ενηλίκων
  • Παιδική και εφηβική ηλικία
  • Παθολογικές καταστάσεις όπως σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα, νεφροπάθεια, αυξημένη χοληστερίνη  κ.ά.
  • Διατροφή αθλητών
  • Τροφικές διαταραχές ( βουλιμία, ψυχογενής ανορεξία )
  • Αύξηση βάρους
  • Εγκυμοσύνη και θηλασμός
  • Τροφικές αλλεργίες
  • Οστεοπόρωσης
  • Συμβουλές υγιεινής διατροφής
  • Βελτίωση κατάστασης υγείας και ποιότητας ζωής
Ανάλυση σύστασης σώματος με τη μέθοδο βιοηλεκτρικής αγωγιμότητας:
  • Λίπος (kg και ποσοστό %)
  • Άλιπη μάζα σώματο (kg)
  • Υγρά σώματος (lt και ποσοτό %)
  • Μέτρηση βασικού μεταβολισμού
  • Υπολογισμός ημερήσιων ενεργειακών αναγκών 
  • Υπολογισμός Δείκτη μάζας σώματος
Μέτρηση λίπους με τη μέθοδο δερματοπτυχών 

Δυνατότητα παρακολούθησης και τηλεφωνικά ή μέσω internet 


Για περισσότερες πληροφορίες θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας 


τηλ.: 22290 38 353
κιν.: 697 250 65 47 
email: fousekaeleni@gmail.com



ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ


Η συνεχόμενη εξέλιξη και οι γρήγοροι ρυθμοί της σύγχρονης κοινωνίας δημιούργησαν την ανάγκη ανάπτυξης της επιστήμης της διατροφής.
Ο ρόλος ενός Διαιτολόγου- Διατροφολόγου  δεν είναι απλά η  «απώλεια βάρους» αλλά η διασφάλιση και διατήρηση της καλής υγείας  παράλληλα με τους προσωπικούς στόχους του κάθε ατόμου βοηθώντας στην αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς αυτού.

"Μην σκέφτεσαι το βάρος σου…. σκέψου μόνο αυτό που τρως"

Βασική προτεραιότητα ενός ισορροπημένου προγράμματος διατροφής είναι η κάλυψη των  αναγκών του οργανισμού σε όλα τα θρεπτικά συστατικά με βάση το προσωπικό ιστορικό (ιατρικό ιστορικό , σωματική σύνθεση, διατροφικό ιστορικό , προσωπικές προτιμήσεις, φυσική δραστηριότητα, τρόπος ζωής)

"Τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα επιτυγχάνονται μόνο με την αλλαγή της διατροφικής συμπεριφορά"

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΛΙΠΟΥΣ ΑΝΑ ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑ

  Πριν μιλήσουμε για το φυσιολογικό ποσοστό λίπους, καλό είναι να γνωρίζετε και κάποιες παραμέτρους που το καθορίζουν: 1. Γενικότερα, οι γυναίκες έχουν περισσότερο λίπος από τους άντρες. 2. Υπάρχει μια γενικότερη αύξηση του συνολικού σωματικού λίπους με την ηλικία. 3. Το σωματικό λίπος ποικίλλει κατά πολύ ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και την κληρονομικότητα. 4. Τα επιθυμητά ποσοστά λίπους στους αθλητές είναι μικρότερα από το γενικότερο πληθυσμό, 5-12% περίπου για τους άντρες και 10-16% περίπου για τις γυναίκες, αλλά μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το είδος του αθλήματος.  Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΛΙΠΟΥΣ   Η γνώση του σωματικού λίπους είναι πολύ χρήσιμη καθώς αυτό έχει άμεση επίδραση στην υγεία του ανθρώπου και η σωστή εκτίμησή του μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς. Ο κύριος τομέας στον οποίο είναι απαραίτητη η εκτίμηση του σωματικού λίπους είναι η διάγνωση του βαθμού παχυσαρκίας ενός ατόμου. Η εκτίμηση του λίπους είναι το εργαλείο που βοηθάει στο

Λιναρόσπορος , ο «χρησιμότατος»

Επιμέλεια:   Ελένη Φουσέκα  Διαιτολόγος Διατροφολόγος  Ο λιναρόσπορος προέρχεται από το φυτό λινάρι ή αλλιώς λίνο. Το λινάρι αποτελεί μια από τις αρχαιότερες καλλιέργειες στον κόσμο. Καλλιεργείται τόσο για τους σπόρους όσο και για τις ίνες του. Διάφορα μέρη του φυτού χρησιμοποιούνται για την παραγωγή υφασμάτων (λινό), χαρτιού, φαρμάκων, σαπουνιού κ.α. Ο σπόρος του λιναριού είναι η πηγή του λινελαίου, το οποίο χρησιμοποιείται ως θρεπτικό συμπλήρωμα. Η λατινική ονομασία linum usitatissimus σημαίνει «λινάρι το χρησιμότατο», επισημαίνοντας τις πολλές παραδοσιακές χρήσεις του φυτού αλλά και τη σημασία του για την ανθρώπινη ζωή. Ο λιναρόσπορος είναι ένας μικρός σπόρος, λίγο μεγαλύτερος από το σπόρο του σουσαμιού, με τεράστια θρεπτική αξία. Υπάρχουν δύο ποικιλίες λιναρόσπορου, καφέ και χρυσό. Και οι δύο έχουν μια λεπτή γεύση καρυδιού. Μπορείτε να αγοράσετε ολόκληρο σπόρο ή αλεσμένο καρπό. Πολλοί άνθρωποι αγοράζουν ολόκληρο το σπόρο και τον αλέθουν στο σπίτι τους σε μη

Ποιο είναι το ιδανικό μου βάρος; Πρέπει να ζυγίζω 10 κιλά κάτω από το ύψος;

Πριν απαντήσουμε στο ερώτημα ποιο είναι το ιδανικό βάρος πρέπει να κατανοήσουμε τι συμβαίνει με το σώμα μας. Το σώμα αποτελείται από λίπος, μυϊκή μάζα , υγρά και οστά. Τα σώματα μας διαφέρουν , είτε σε σωματότυπο, είτε σε σωματική διάπλαση ή ακόμα και σε φυσική κατάσταση. Ακόμα και αν θελήσουμε να συγκρίνουμε δύο άτομα ίδιου φύλου, ίσης ηλικίας και ίδιου αναστήματος δεν είναι απαραίτητο να έχουν το ίδιο σωματικό βάρος. Επομένως σίγουρα το 10 κιλά κάτω από το ύψος είναι μια πολύ γενική σύσταση αφού δεν διακρίνει ηλικία, φύλο, σωματική διάπλαση και φυσική κατάσταση. Αν και είναι δύσκολο να καθορίσουμε το ιδανικό βάρος μπορούμε τουλάχιστον να έχουμε μια ιδέα για το ποια είναι τα όρια του φυσιολογικού βάρους για το ύψος μας χρησιμοποιώντας τον Δείκτη Μάζας Σώματος. Ο ΔΜΣ προκύπτει από τη διαίρεση του βάρους μας σε κιλά με το τετράγωνο του ύψους μας σε μέτρα (ΔΜΣ= Β/Υ2). Φυσιολογικό θεωρείται το βάρος μας αν το αποτέλεσμα που θα προκύψει βρίσκεται ανάμεσα στο 20-25. Ακόμα όμως και α