ΣΎΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Ελένη
Φουσέκα γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1983. Μεγάλωσε στην Αμάρυνθο
Ευβοίας και το 2000 αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Αμαρύνθου. Στα τέλη
του 2005 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του
Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος
(ΕΔΔΕ) επιστημονικός συνεργάτης της ομάδας του
Medidiatrofi .
Το 2005 πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Διαιτολογικό
τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης. Κατά την πρακτική
της άσκηση, σε συνεργασία με την Καρδιολογικής και Στεφανιαία μονάδα του νοσοκομείου, ολοκλήρωσε
την ερευνητική πτυχιακή της εργασία με θέμα «Διερεύνηση παραγόντων
κινδύνου και διατροφική παρέμβαση σε ασθενείς με Στεφανιαία νόσο». Από το 2001
έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων που αφορούν τη διατροφή,
τόσο σε φυσιολογικές όσο και σε παθολογικές καταστάσεις, την παχυσαρκία και την
διατροφή των αθλητών. Από τις αρχές του 2006 έως τα μέσα του 2007 εργάστηκε στο
Διαιτολογικό τμήμα των Gilli Diet, στο κατάστημα της Γλυφάδας. Από το καλοκαίρι
του 2007 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στον προσωπικό της
χώρο στην Αμάρυνθο Ευβοίας και συμμετέχει τακτικά σε εκδηλώσεις που
αφορούν την ενημέρωση του κοινού σε θέματα διατροφής. Αρθρογραφεί τακτικά σε
τοπικές εφημερίδες και μέσα πανελλαδικής εμβέλειας.
ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής για :
- Έλεγχο βάρους
- Παχυσαρκία ενηλίκων
- Παιδική και εφηβική ηλικία
- Παθολογικές καταστάσεις όπως σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα, νεφροπάθεια, αυξημένη χοληστερίνη κ.ά.
- Διατροφή αθλητών
- Τροφικές διαταραχές ( βουλιμία, ψυχογενής ανορεξία )
- Αύξηση βάρους
- Εγκυμοσύνη και θηλασμός
- Τροφικές αλλεργίες
- Οστεοπόρωσης
- Συμβουλές υγιεινής διατροφής
- Βελτίωση κατάστασης υγείας και ποιότητας ζωής
- Λίπος (kg και ποσοστό %)
- Άλιπη μάζα σώματο (kg)
- Υγρά σώματος (lt και ποσοτό %)
- Μέτρηση βασικού μεταβολισμού
- Υπολογισμός ημερήσιων ενεργειακών αναγκών
- Υπολογισμός Δείκτη μάζας σώματος
Μέτρηση λίπους με τη μέθοδο δερματοπτυχών
Δυνατότητα παρακολούθησης και τηλεφωνικά ή μέσω internet
τηλ.: 22290 38 353
κιν.: 697 250 65 47
email: fousekaeleni@gmail.com
Δυνατότητα παρακολούθησης και τηλεφωνικά ή μέσω internet
Για περισσότερες πληροφορίες θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας
τηλ.: 22290 38 353
κιν.: 697 250 65 47
email: fousekaeleni@gmail.com
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
Η συνεχόμενη εξέλιξη και οι γρήγοροι ρυθμοί της σύγχρονης κοινωνίας δημιούργησαν την ανάγκη ανάπτυξης της επιστήμης της διατροφής.
Ο ρόλος ενός Διαιτολόγου- Διατροφολόγου δεν είναι απλά η «απώλεια βάρους» αλλά η διασφάλιση και διατήρηση της καλής υγείας παράλληλα με τους προσωπικούς στόχους του κάθε ατόμου βοηθώντας στην αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς αυτού.
"Μην σκέφτεσαι το βάρος σου…. σκέψου μόνο αυτό που τρως"
Βασική προτεραιότητα ενός ισορροπημένου προγράμματος διατροφής είναι η κάλυψη των αναγκών του οργανισμού σε όλα τα θρεπτικά συστατικά με βάση το προσωπικό ιστορικό (ιατρικό ιστορικό , σωματική σύνθεση, διατροφικό ιστορικό , προσωπικές προτιμήσεις, φυσική δραστηριότητα, τρόπος ζωής)
"Τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα επιτυγχάνονται μόνο με την αλλαγή της διατροφικής συμπεριφορά"